Bestellingen gratis verzonden vanaf €50,-

De beslissing: Ik ga mijn droomleven creëren

| Ginny Dijkstra

Vanaf een leeftijd van ongeveer drie jaar was ik al veel met een potlood in mijn hand te vinden, altijd bezig met tekenen en knutselen. En toen ik een jaar of negen was, kreeg ik van mijn ouders mijn eerste schildersezel. Creatief bezig zijn vond ik het leukst en het paste bij mij. Ik creëerde ook mijn eigen dierenkarakters rond die leeftijd, mijn ‘’Lowi’s’’. Mijn hele omgeving wist van mijn poppetjes en ik had altijd de droom om daar later iets mee te gaan doen. Het creatieve vak bleef me interesseren en ik ging na de middelbare school naar het Grafisch Lyceum om dat door te zetten.

Welke kant wilde ik op?

Mijn wens was kinderboeken illustrator worden. Helaas werd ik in het tweede jaar van het Grafisch Lyceum afgewezen voor de tekenopleiding en ging ik door met de opleiding grafisch vormgeven. Na het behalen van mijn diploma sloeg ik een ander pad in. Ik heb er nog even over na zitten denken om naar de kunstacademie te gaan, maar werken met dieren was stiekem ook een droom. Na even twijfelen welke kant ik op wilde, begon ik aan de opleiding  ‘’Veterinaire Natuurgeneeskunde’’. De natuurgeneeskunde, voeding, gezondheid, de dieren, ik vond het allemaal super interessant. Het creatieve liet ik steeds meer los waardoor ik jarenlang weinig heb getekend of geschilderd. Maar ook na het behalen van m'n tweede diploma en ondanks het mooie vak, was ik nog steeds zoekende naar wat ik wilde in het leven.

Tijdens en na mijn studies werkte ik jaren in loondienst, niet wetende wat ik nu precies wilde gaan doen. Ik voelde wel dat ik van mijn passie mijn werk wilde maken, maar wat was nu precies mijn passie? Ik stond niet meer in contact met mezelf en kon niet meer bij mijn gevoel komen.

Mijn reis veranderde alles

Ik besloot het even te laten voor wat het was en in de zomer van 2019 ging ik samen met mijn vriend vier maanden op reis naar Zuid-Oost Azië. We gingen backpacken door verschillende landen en het was echt genieten. Even geen stress meer van werk, verplichtingen en de sleur van het dagelijkse leven. Weer even in het moment komen. Na twee maanden op reis te zijn, overviel me dan ook ineens een intens gevoel. De stress die zich in mijn lijf had opgebouwd, van jarenlang veel werken en studeren was verdwenen, ik kon weer ontspannen. En ineens werd ik overspoeld door creatieve gedachten. Ik had van tevoren wat teken- en schilderspullen meegenomen in mijn backpack, voor het geval ik daar weer zin in zou krijgen. Plotseling zat ik weer uren te tekenen. Ik was vergeten hoe ontzettend fijn dat was om te doen en ik voelde me weer mezelf. En daar was ineens het idee: ik kan gewoon een bedrijf beginnen met mijn eigen ontwerpen! Ik weet nog goed dat ik in een lange busrit zat in Thailand, toen ik ineens dat idee kreeg. Het was plotseling zo duidelijk, alsof het al die tijd voor me neus lag, maar ik heb het niet zien liggen. Vroeger als kind droomde ik hier al van en mensen om me heen riepen ook altijd dat ik iets met mijn creativiteit moest gaan doen. Ik voelde aan alles dat ik hiermee door moest gaan en dat het klopte.

Ik denk dat ik nooit geloofde dat ik het ook écht kon doen. Het bleef altijd bij een fantasie. Op reis bleven de ideeën maar binnenstromen en ik schreef alles op. Zodra ik thuis kwam, zou ik meteen aan de slag gaan! En dat deed ik.


Eenmaal weer thuis

Sinds ik hier aan begonnen ben is het een enorme reis geweest. Een reis van groeien, vallen en opstaan, leren, al mijn onzekerheden onder ogen komen, denken dat ik het allemaal niet kon en toch weer doorgaan. Ik heb dagen en avonden lang zitten oefenen met aquarelleren omdat ik daar weinig ervaring in had en probeerde mijn eigen stijl te ontdekken met het schilderen. Dit ging gepaard met veel frustratie en onzekerheid, om vervolgens ´s avonds naar bed te gaan met het gevoel waar ik in godsnaam aan begonnen was. Maar elke ochtend stond ik vol goede moed op, om het toch weer een kans te geven. Het was een enorme drive in mezelf die ervoor zorgde dat ik het bleef proberen, omdat ik aan alles voelde dat dit mijn pad was en ik nog nooit ergens zo zeker van was geweest. Het moest en zou lukken.

In die tijd kende ik veel periodes van enorme onzekerheid maar ook periodes van een soort euforie omdat ik eindelijk deed wat ik diep van binnen al zo lang wilde. En ik ben zo ontzettend blij en dankbaar dat ik heb doorgezet. Alleen al het feit dat mijn hele winkel nu écht staat en helemaal zoals ik het me had voorgesteld, is niet te beschrijven. Die realiteit leek in de opstartfase echt mijlenver weg en ik had ergens de angst dat ik er nooit zou komen.

Mindset is alles

Ik begon steeds meer in te zien dat we alles kunnen sturen met onze gedachten. In theorie wist ik dit al veel langer, maar had het nog nooit zo bewust ervaren. Omdat ik dus veel tijden kende van ups en downs, probeerde ik me meer in dit onderwerp te verdiepen, om elke keer toch weer tegen mezelf te zeggen dat ik hoe dan ook door moest gaan. Één van de boeken die me hier enorm bij heeft geholpen heet ‘’You Are A Badass’’. In dit boek lees je hoe je gedachten invloed hebben op alle aspecten in je leven en dat in principe alles wat je wil, mogelijk is. Hoe jij je droomleven kunt creëren en dat zelf helemaal in de hand hebt (hoe diep je ook denkt in de put te zitten). Dit gaf mij een extra duwtje in de rug en ik raakte nog meer gemotiveerd om door te werken aan mijn business. Dit was ook het moment dat ik ben gaan beseffen dat alles ook écht mogelijk is, zolang je het maar wil en in actie komt. Ik ben alleen nog maar met veel meer energie en blijdschap naar het leven gaan kijken omdat er een hele wereld met mogelijkheden voor me ligt. En als je dát voelt en er helemaal voor gaat, dan kun je echt je droomleven creëren.

Ik heb nog een hele lange weg te gaan en heb nog zoveel dromen om te verwezenlijken. Maar ik voel me zo ontzettend dankbaar dat ik mijn passie heb teruggevonden en tegelijkertijd ook de passie voor het leven zelf. Het leven is zoveel leuker als je voelt en weet dat je het helemaal kunt indelen zoals jij wenst diep in je hart.

Misschien herken je wel iets in mijn verhaal, weet jij ook niet precies wat je wilt maar voel je wel de behoefte dat te onderzoeken of sta jij ook op het punt om je leven om te gooien. Ik kan alleen maar zeggen, ga ervoor! Volg je hart en creëer jouw droomleven, ook al gaat dat vaak gepaard met vallen en opstaan. Omring je met mensen die ook vol passie leven en hun dromen najagen. Lees boeken en luister podcasts van inspirerende mensen, zodat je zelf ook echt gaat voelen dat jouw droomleven werkelijkheid kan worden.

Boeken en/of mensen die mij geholpen hebben in dit proces:

 • Podcasts van Celine Charlotte 
  Een aanrader voor elke ondernemer. Ik vind haar een hele inspirerende, positieve vrouw, waardoor ik graag naar haar luister. Ze helpt ondernemers door o.a. online cursussen te geven. Alleen al door haar podcasts te luisteren heb ik veel nieuwe dingen geleerd over het ondernemerschap en het creëren van een positieve mindset.

 • Het boek: ‘’You Are A Badass’’ van Jen Sincero
  Over het creëren van je droomleven, dat er een wereld met mogelijkheden aan je voeten ligt zolang je maar wil en in actie komt.

 • Het boek: ‘’De Twaalf Primaire Levenslessen’’ van Steve Rother
  Over de levenslessen die we kiezen als we naar de aarde komen. Zo is er een levensles ''Creatie'' waar ik me in herkende en het heeft me geholpen te begrijpen waarom bepaalde patronen zo moeilijk zijn om te doorbreken. Het boek kan helpen om in te zien waarom bepaalde dingen gaan zoals ze gaan in jouw leven, zodat je er bewuster aan kan gaan werken.

 • Het boek: ‘’4 vragen die je leven veranderen’’ van Byron Katie
  Dit boek gaat in op onze gedachten. Helpt je je eigen gedachten te onderzoeken waardoor je erachter komt dat bepaalde overtuigingen niet waar hoeven te zijn. Het helpt je anders naar de situaties in je leven te kijken.

 • De video´s van Jonna Jinton 
  Ze is groot geworden met vlogs over haar leven in de natuur. Ze is ondernemer en heeft haar dromen nagejaagd. Ik vind Jonna heel inspirerend en ze raakt je met haar mooie video's. Als ik even wat minder gemotiveerd was, hielp het om een video van haar te kijken. Ook luister ik tijdens het werken vaak naar de prachtige muziek die zij gebruikt. (Spotify: Jonna Jinton's Music)

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn eerste blog, lieve lezer! Hopelijk tot de volgende.

Liefs, Ginny

 

P.S. Vond je dit leuk om te lezen of heb je er iets aan gehad? Deel 'm of let me know in de reacties, waardeer ik heel erg! :)

Reacties

 • Geplaatst door Kim op

  Mooi en inspirerend verhaal. Dat je na al die jaren je passie weer hebt gevonden, je droom achterna bent gegaan en dit uiteindelijk hebt neergezet is heel waardevol. Ik hoop dat je dit nog heel lang met veel plezier blijft doen en veel kindjes blij gaat maken met je mooie prints!

 • Geplaatst door Pieter op

  Heel fijn om je verhaal te lezen. Met een glimlach genoten van je avontuur. Gefeliciteerd met het resultaat dat er nu is en ik wens je het allerbeste voor nu en dan. Dat je heel veel grote en kleine tweevoetertjes mag inspireren. Dan je wel!

 • Geplaatst door Monica op

  Echt super leuk om te lezen! Mag je trots op zijn. En natuurlijk als (bijna) kinderverpleegkundige ben ik helemaal gek op dit soort mooie unieke ontwerpen gericht op kindjes! Nu ben ik nog meer benieuwd wat die reis mij gaat brengen ;-)

Laat een reactie achter

tips in deze blog:

·      De podcasts van Celine Charlotte
·      Het boek: ‘’You Are A Badass’’
·      Het boek: ‘’De Twaalf Spirituele Levenslessen’’
·      Het boek: ‘’4 vragen die je leven veranderen’’
·      De video's van Jonna Jinton